Deppa eller deprimert?

Jeg sitter og ser på Ida Fladen sin nye serie. Om hennes kamp om depresjon. En kamp som mange sliter med. Det er faktisk blitt en folkesykdom. Og det er ganske skremmende. Hva er det som gjør at vi blir deprimerte? Hvorfor har antallet på deprimerte økt? 

Vi har alle kjent på den "deppa" følelsen. Du våkner opp, strekker på deg, setter beina utafor kanten og alt er egentlig bare blæ. Den utilstrekkelig følelesen. Man strekker ikke til noen steder og alt butter i mot og da blir man deppa. Jeg har den sånn rett som det er. Men jeg kan nok ikke si at jeg har vært deprimert. Å ha en deppa periode kan nok ikke sammenlignes med depresjon. Tror jeg. 

Jeg hadde en skikkelig teit periode for et år tid siden. Det var veldig mye som skjedde på en gang. Jeg var gravid oppå der, noe som ikke gjør saken noe bedre med tanke på hormoner og alt det moro som følger med det. Alt virka håpløst. Og den følelsen der.. Den at alt bare ramler sammen, ingenting går som det skal og man har bare lyst til å gi opp alt.. Den er vond. Heldigvis så gikk det fort over, men tenk på de som sliter med dette til vanlig. 

Jeg syns det er bra at de lager et program om dette. At noen tørr og stå fram, vise hvordan ting faktisk er. Kanskje det hjelper noen. 

Jeg tror vi har for høye forventninger til oss selv. Jeg tror vi strekker oss etter så store høyder som vi i realiteten ikke klarer å nå opp til. Og når vi da gang etter gang bare kommer halvveis så tilslutt så føler man seg totalt mislykket. Og det er nok et større problem blant de yngste nå enn det var da jeg var ung. 

Heia deg Ida Fladen!!K L E M

3 kommentarer

Famwangaasegg

12.01.2017 kl.23:30

Så gøy at du har begynt å blogge igjen! :)

Jeg er helt enig med deg, jeg tror vi setter alt for høye krav til oss selv, blandt annet. Jeg har selv hatt perioder hvor jeg har kjent på mange av disse følelsene, skremmede.. men heldigvis gikk det over. Jeg ramla ikke helt ned i hullet.. Jeg digger Ida, og enda mer etter dette programmet. Det er tøft! <3
Famwangaasegg: Moro og dele tankene sine litt igjen :)

Det er skremmende at det har blitt sånn, men veldig bra at det blir satt fokus på, så kanskje man kan forhindre litt. Ho er helt fantastisk :)

Victoria Larsen

13.01.2017 kl.00:11

<3

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits